parkbänken är aldrig långt borta men den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka

Jordbävningen i Island kändes mest i en stad/by som heter Selfoss. Det var i närheten av den som jag och (har glömt bort kodnamnet, det nya är Hubbabubba) Hubbabubba var när vi var på Island och mjölkade kosera.
 Hur stor är den chansen liksom?? Tänk om det skulle ha hänt i höstas, mitt i eftermiddagsmjölkningen liksom! Kan inte vara kul att stå där och mjölka i godan ro och så blir det jordskalv och alla kossor faller huller om buller!
Tror inte man skulle överleva att få en tjock Dolly Hangloose över sig
(Nej för det hade varit omöjligt vilket fall som helst eftersom hon blev slaktad!!! Har fortfarande inte kommit över det...) och den där ladugården var ju inte världens mest stabila och välbyggda må jag säga. Nåja, man kan iallafall konstatera att världen är liten och stor på samma gång.

Idag lärde jag mig ett nytt ord på franska: grappe-ciel. Direktöversatt betyder det typ "sträcka efter himlen".
Läraren förklarade att ett jättehögt höghus. Som worldtrade center. Funderade en stund och sen kom jag på att det är ju SKYSKRAPA. Är det bara jag som blir löjligt glad över sådana samband? Eller är det bara en nörd som kan bli det?

Hejsvejs!

oh my

Börjar nog få lite resfeber ändå. Vet inte om jag är redo att åka hem från Barbapappas hemland (Barbapappa betyder även sockervadd, det tycker jag är sött!) har en massa saker jag måste köpa och jag känner på mig att jag kommer tappa bort mig någonstans under resan. Jag menar, det är ju så många olika saker jag ska ta mig igenom så NÅGOT måste ju helt enkelt gå snett...Men jag hoppas att det blir på vägen ner och inte på vägen upp. Idag har jag varit på Beemovie (eller drole abeille som den heter här) förstod faktiskt det mesta, men jag blev alldeles slut i huvudet för jag satt verkligen och koncentrerade mig allt jag kunde i en och en halv timme.

Nu är det Nouvelle Star (Ännu en anledning till att jag inte är redo att åka hem, jag kommer ju missa TVÅ avsnitt, vilket betyder två tillfällen mindre att titta på den snyggaste pojken jag sett I HELA MITT LIV!!!!!) det måste jag titta på. Ha det så bra!!!! Kommer ju snart...

bienvenu

Ninja skrämde upp mig nu. Tydligen är det väldigt mycket zigenare och rumäner här på sommaren. Vill inte låta rasistisk, eller jag och jag...Det är ju inte jag som berättat en massa historier men tydligen ska man akta sig för att öppna grinden om det ringer om man inte vet om att man väntar besök. Läskigt.


Varför kan inte bara fiskare hitta ett annat jobb? Måste dom strejka så himla mycket? Och varför är folk så känsliga i det här landet och strejkar för minsta lilla? Fel att bita ihop och jobba på. Tänk på barnen i Afrika för faan..


vad jag bryr mig om nu

Tror inte föräldrarna i huset kollar posten så ofta (Eller Ninja kan inte ens det, jag har ju tagit hennes nyckelknippa och på den sitter nyckeln till brevlådan. Och jag orkar aldrig gå och titta) men idag när jag varit ute på promenad
(Älskar verkligen att bo på ett ställe där det är VARMT! Om det skulle vara så här varm hemma skulle jag ligga ute och tokpressa. Nu känner jag ingen sådan press alls vilket är väldigt skönt!) fick jag för mig att jag skulle kolla.
Och: Tre brev till norps!
Ett brev var från en kokompis! Det var mäkta underbart fint, blev alldels varm i själen och när jag såg naturgodiset fick jag nästan lite tårar i ögonen. Tack Han Solo (tänkte att vi kör på tema eftersom Luke heter Luke) i juni har vi kocollage att titta på :D
Så nu sitter jag här och lyssnar på "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" och äter naturgodis. Ska snart åka iväg och fortsätta mitt liv som yogis. Allt känns ganska bra ändå.

Blev glad över dom andra breven också (Det är ju bra att dom hittat andra vägar att kommunicera med mig eftersom jag ringer en gång i månaden ungefär. haha. Men det är inte med flit, kommer bara inte ihåg att ringa. Har inte fått in det i skallen än.) Blev glad över att filmerna var utbrända på DVD, då behöver jag inte känna någon press att se dom när jag är i Sveige.
"Nej jag kan inte vara med dig någon dag under den vecka jag är hemma, måste sitta hemma och se på fransk film"
"Nej jag kan inte umgås jag ska vara med Sally och Bettan"
låter mycket bättre. Eller "Nej jag ska se på fotboll"
För jag är hemma när Sverige spelar sin första match! Yes, kommer bli som den gamla goda tiden; papsen skriker och Sally ligger under bordet och umgås med sin panikattack och mum blir arg på paps för att han skriker. Något att se fram emot.

pusspuss


RSS 2.0